De reis van 5

And then there were 5. Jaja... Ook voor ons weer wennen aan een nieuwe balans in het gezin. De liefde voor het ontdekken, reizen, vakantie vieren is er niet minder om geworden. Samen weg zijn zorgt er in ons gezin voor dat nieuwe vaardigheden eigen gemaakt worden en creativiteit tot bloei komt. Maar wat neem je mee?! 

Vorig jaar vierden we oud&nieuw op Tenerife. Daar is het in die periode meestal rond de 20/24 graden wat al een heerlijke temperatuur is. Toen wij er zaten liepen de temperaturen op tot 30 graden. In Nederland zou het dan heel benauwd zijn maar daar stond een heerlijk briesje en was het genieten. Zo in de winter de zon opzoeken beviel ons wel en daarom besloten we dit jaar hetzelfde te doen.

Lanzarote dit keer, een Canarische Eiland dat we nog niet bezocht hadden. Met de meisjes zijn we ook in mijn verlof periode op vakantie gegaan met het vliegtuig maar die waren toen zo rond de 3 maanden. Louie was 6 weken toen we gingen.

Onze ervaring met het vliegen met kindjes is dat het jonge baby’tjes het gemakkelijkst af gaat. Over het algemeen slapen ze dan nog veel en zijn ze te troosten met borstvoeding, speentje of fles. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk, Chloé was door haar verborgen reflux een huilbaby’tje. Dat maakt alles net wat anders. Al ging het vliegen haar ook gemakkelijk af. 

Ik had er dus wel vertrouwen in dat het goed zou komen. Eloïse zou de grootste uitdaging zijn. Met haar 1 jaar en 9 maanden heeft ze natuurlijk geen zin om op haar billen te blijven zitten. De uitleg waarom het toch wel fijn is als ze blijft zitten belandt in Oost-Indische oren.

Ook het reizen met 3 kinderen was nieuw voor ons. Waar we voorheen gewoon ieder 1 kind voor onze rekening namen moesten we nu een nieuw evenwicht zoeken. En uiteraard… WAT NEMEN WE MEE?!?

Op vakantie met kinderen, het lijkt vaak een kleine volksverhuizing. Of je nou een weekend of meerdere weken gaat maakt vaak geen verschil. Wij vinden het altijd fijn om zo compact mogelijk te gaan. Zaken zoals luiers en billen doekjes kopen we op bestemming, we nemen vaak genoeg mee om in ieder geval de eerste 2 dagen door te komen.

Snel, gemakkelijk en veilig de kinderen vervoeren heeft prioriteit. Dat geeft ons een gerust gevoel tijdens het reizen en zorgt ook voor comfort op locatie. Wij kozen voor twee Babyzen YOYO’s, één met geboortepack en één 6+ variant. Verder ook een Babyzen YOYO board en draagzak.

Ik ben fan van de draagzak maar het is ook fijn om je lichaam even vrij te hebben. Zeker wanneer het warm is, is het fijn om je baby’tje even neer te kunnen leggen. Chloé is drie en kan goed lopen/rennen/springen maar ook zij krijgt vermoeide beentjes waardoor een zitje erg fijn is. Daarnaast is het ook fijn om de kindjes gewoon even “in te laden” en zelf het tempo en richting te kunnen bepalen ;) Voor ons was dit een ideale combinatie.